sfeer image

Het vlakke stopcontact

... niet zo maar een stopcontact!

Of het nu om een renovatie of nieuwbouw gaat, de aanwezigheid van voldoende stopcontacten in elke kamer is primordiaal. De vlakke uitvoering van BTicino zorgt er tevens voor dat deze esthetisch een streling voor het oog is. Wanneer de stopcontacten niet gebruikt worden lopen ze mooi vlak met de muur.

Download de AIR catalogus

vlak stopcontact
afwerking op deze foto: Axolute AIR

Het vlakke stopcontact

Handige stopcontacten, veilig en bovendien ook zeer esthetisch! De vlakke stopcontacten liggen mooi verzonken in de afdekplaten en dragen bij tot een minimalistisch design. Bovendien verhindert het vlak stopcontact de ophoping van stof.

Uitvoeringen en afwerkingen

Voor een perfect esthetisch resultaat combineert u best de vlakke contactdozen met de ultravlakke afdekplaten van LivingLight Air en Axolute Air of de subtiele afdekplaten van Living Now. Ze bestaan in de afwerkingen wit, Tech en antraciet voor LivingLight en Axolute en in het wit, zand en zwart voor Living Now.

Vlak stopcontact
  • LINKS - Vlak stopcontact in de afwerking Living Now wit
  • MIDDEN - Vlak stopcontact in de afwerking LivingLight Air wit
  • RECHTS - Vlak stopcontact in de afwerking Axolute Air wit

Vlak stopcontact praktisch

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Het gemak om de gaten te vinden maakt het insteken kinderspel. Geschikt voor alle soorten stekkers die in België worden gebruikt. Stof en vet kunnen zich niet meer opstapelen in het ronde gedeelte en aangezien het volledige stopcontact vlak is, is dit gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

  1. Het stopcontact is perfect uitgelijnd met de afdekplaat.
  2. Rond gedeelte schuift naar achter wanneer er een stekker ingebracht wordt. Wordt weer vlak wanneer de stekker uitgetrokken wordt.

Veilig

Het vlakke stopcontact staat garant voor veiligheid en bescherming dankzij: een grotere afstand tussen het ronde gedeelte en de contacten wanneer de stekker niet is ingestoken (het ronde gedeelte schuift enkel naar achter wanneer de stekker wordt ingestoken); een veiligheidssysteem dat vermijdt dat men vreemde voorwerpen in de stekkergaten steekt; het ronde gedeelte dat zijn oorspronkelijke positie weer inneemt wanneer de stekker wordt uitgetrokken en zo het veiligheidssysteem activeert; de aardingspen die altijd beschermd is.

vlak stopcontact veiligheid

Gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend

Er bestaat tevens een meervoudige (tweevoudig of drievoudig) voorbekabelde vlakke uitvoering in LivingLight :

  • 1 enkel mechanisme te bekabelen.
  • Mechanisme is voorzien van een aparte in- en uitgang.
  • Tijdswinst: de stopcontacten zijn voorzien van steekklemmen en zijn reeds voorbekabeld. Het is dus niet meer nodig om brugjes te leggen tussen de verschillende contactdozen onderling.
vlak stopcontact 2-3-voudig