Team Kom Op Tegen Kanker

Dag tegen kanker

6e jaar op rij dat Legrand geld inzamelt voor Kom op tegen Kanker

Ook dit jaar zetten de medewerkers van Legrand allerlei acties op voor Kom op tegen Kanker. Ze zamelen daarmee voor de zesde keer op rij het inschrijvingsgeld in voor hun wielerploegen op de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. In 2020 kon het event helaas niet doorgaan wegens corona. Dat belet niet dat stortingen een heel jaar rond welkom zijn. En zo is het reikhalzend uitkijken naar de editie van 2021.

Kent u de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker? Een wielerevent waarop elk team op vier dagen tijd 1.000 km rijdt in acht etappes van 125 km. De tocht vertrekt en komt aan in Mechelen tijdens het hemelvaartweekend. Het startgeld, dat naar Kom op tegen Kanker gaat, bedraagt € 5.500.

Sales Manager Smart Building Solutions Geert Verschueren: “Vijf jaar geleden stelde ik aan enkele collega’s voor om hieraan deel te nemen. Het startgeld zouden we met de medewerkers inzamelen. Heel goed, zei onze CEO Ronny De Backer. Hij stelde voor om meteen twee teams in te schrijven en engageerde zich om vanuit Legrand het startgeld voor het tweede team te voorzien.”

Van carwash tot bierkorf
Jurgen Van Zaelen, Product Manager: “De gekste dingen hebben we gedaan om geld in het laatje te krijgen. Een carwash tijdens de middag, de verkoop van lekker verse panini’s, soep, wafels… Ook de bierkorven kenden veel succes, zeker bij onze Nederlandse collega’s die ons Belgisch bier weten te smaken. De magazijniers zamelden al het oud papier in dat ze konden vinden, ook dat bracht een mooi bedrag op. Collega Thierry Debrier van de boekhouding liet buffs maken met het Kom op tegen Kanker-logo die nog steeds te koop zijn. En als we een bedrijfsevent hebben waar normaal gesproken catering voorzien is, dan zorgen we zelf voor stokbrood en beleg en stoppen we het uitgespaarde bedrag in de Kom op tegen Kanker-pot.”

Quiz in Anderlecht-stadion
Jurgen: “Zo was er ook een quiz in het Constant Vanden Stockstadion. Een geslaagde avond waar 12 ploegen op af kwamen, waaronder een ploeg van Anderlecht. Sommige collega’s versterkten hun team zelfs met ouders en vrienden.”

Honing en fietspakjes
Jurgen: “Dit jaar verkoop ik honing van mijn neef, een geregistreerde imker. Verder hebben we ook voor de tweede keer een fietsuitrusting laten maken. Ditmaal kozen we voor topkwaliteit van Belgisch fabrikant Vermarc, de hofleverancier van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step. De 100 sets brengen we aan de man bij Legrand Benelux.”

“Samen trainen? Dat doen we nog niet, al is dat een prima idee om collega’s beter te leren kennen en te oefenen voor het fietsevent.”