Jong gezin met dochter

Jong gezin met dochter

Bewust kiezen voor domotica

Jan en Isabelle zijn hardwerkende tweeverdieners met een dochtertje en hebben pas gebouwd op een mooi stuk grond. Zij trokken hierbij heel bewust de kaart van domotica: "Omdat we een slim, comfortabel en veilig huis willen".

Jan: “Wij willen dat het huis voor ons werkt en niet andersom.

In alle aspecten van de woning moest dat terugkomen: verwarming, verlichting, veiligheid, muziek, ventilatie, screens, ...

Tegelijk moeten al deze functies perfect samenwerken:

Als de garagepoort opent, gaat het licht in de garage aan. Komen we in de gang, dan gebeurt daar hetzelfde. Maar komen we in de keuken, dan gaat het licht daar enkel aan als het buiten donker genoeg is. Daarvoor zijn geen extra lichtsensoren voorzien: de centrale computer van de domotica kent onze locatie op de wereldbol en weet dus ook hoe licht of donker het buiten is.

Als ik het alarmsysteem inschakel, dan checkt het systeem automatisch of er nog lichten aan zijn. Zo ja, dan worden deze uitgeschakeld, net zoals de verwarming. Ook als ik een raam laat openstaan, gaat de verwarming vanzelf uit en gelijk waar ik zit, kan ik op mijn gsm zien wie er aan de voordeur staat.

Residentieel domotica
Residentieel domotica

Isabelle vult aan: “De poetsvrouw heeft geen sleutel en geen code meer nodig: ze belt ons even als ze voor de deur staat en wij doen open via de smartphone. In ons vorige huis hadden we wel tien extra sleutels aangemaakt, en nu geen enkele. Ook ’s morgens, tijdens de ‘rush’ naar het werk, vertrek ik met de wagen zonder dat ik iets moet uitschakelen. Ik trek gewoon de deur achter mij dicht en dat is het."

Jan: “Hier heb ik keuze uit 10.000 liedjes op mijn SD-kaart, webradio’s, webcams... Ik kan de signalen doorsturen naar de luidsprekers op de terrassen voor- of achteraan. Is er voetbal op tv, dan kan ik de match vanuit bad volgen als ik het signaal naar de bovenste luidsprekers stuur."

Isabelle: “En ook de esthetische mogelijkheden van BTicino mogen er zijn. Ik heb voor de stijl van de schakelaars en de afdekplaatjes geen enkele toegeving moeten doen.” “Wij hebben nog geen moment spijt van onze keuze, integendeel: we zouden nu al niet meer zonder kunnen”, klinkt het unisono. Eenmaal je de investering doet om alle componenten – muziek, verwarming, licht, alarm... – uit te werken met BTicino, dan zijn de mogelijkheden ongelimiteerd en oneindig uitbreidbaar.”

Residentieel domotica