Smart Has Never Been so Easy

Makkelijke oplossingen

voor een slimme woning

Anno 2020 evolueert de moderne woning mee met de bewoner(s). Draadloze bedieningen, geconnecteerde toestellen en spraakbediening zorgen voor extra comfort, een lager verbruik en een veiligere woonomgeving. Dit najaar kunt u kennismaken met enkele innovatieve nieuwigheden in het Smart Home-assortiment van Legrand.

De overstap naar een slimme woning (een ‘Smart Home’) biedt een gebruiker grote voordelen:

  • extra comfort en veiligheid
  • een lager energieverbruik
  • een groter gebruiksgemak

Hoe maakt u van een huis een een slimme woning? Easy with Legrand.

De stap naar een Smart Home hoeft niet moeilijk en duur te zijn. De oplossingen van Legrand zijn makkelijk te installeren – zowel draadloos als op het bestaande net –, makkelijk in gebruik dankzij een gebruiksvriendelijke app en makkelijk uitbreidbaar. De Smart Home-opties van Legrand zijn verenigbaar en uitstekend te integreren met de meeste andere merken.

Welke nieuwigheden van Legrand mag u dit najaar verwachten?

Jurgen Van Zaelen, Product Manager Smart Home & Building automation bij Legrand, licht toe: “Legrand wil binnen haar bestaande ecosystemen toekomstgerichte tools blijven aanbieden. Op het vlak van deurcommunicatie introduceren we binnen het premium segment – met ons productmerk BTicino – twee nieuwe buitenposten in zwarte uitvoering, namelijk Sfera Luna en Linea 3000. Deze buitenposten hebben een dubbele marine coating en high resistance push button. Beide buitenposten zijn beschikbaar in een kit met een geconnecteerde binnenpost Classe 300 X13E waarin alle benodigdheden samen zitten om ze makkelijk te installeren.”

“In het basissegment bieden we een vernieuwend alternatief aan voor de klassieke opstelling van binnen- en buitenpost: met de Netatmo deurbel kunnen onze klanten een moderne stand alone-toepassing zonder binnenpost installeren. Belangrijke troeven zijn ‘people detection’, geen abonnementskosten en de Apple Homekit-comptabiliteit.”

Ook binnen het ecosysteem MyHome_Up kunnen klanten spraakmakende nieuwigheden verwachten. Jurgen Van Zaelen geeft tekst en uitleg: “Met de digitale bedieningen Living Now kunnen installateurs en klanten bedieningen van verlichting, rolluiken, verwarming en elektrische apparaten flexibel verplaatsen en personaliseren. De integratie van de zelflerende spraakbediening Alexa built-in biedt fantastische bijkomende gebruiksmogelijkheden. We zijn er trouwens heel trots op dat deze feature bekroond werd op de internationale technologiebeurs CES in Las Vegas en eervol benoemd werd tijdens de Compasso d’Oro Awards in Milaan.”

“Ook muziekliefhebbers komen bij Legrand aan hun trekken. Zij kijken uit naar onze lancering van de nieuwe P5000-reeks van het Nuvo-muziekdistributiesysteem. Met een vermogen van maar liefst 2x 100W per zone en Airplay2-comptabiliteit vervangen we ons bestaand playergamma door een online systeem dat gebruikers vlot toegang heeft tot hun muziekcollectie op Spotify, Deezer of andere streamingdiensten.”

“Last but not least breiden we vanaf november ons ecosysteem Home + Control uit met modulaire componenten. Ook deze introductie gooide hoge ogen op de CES-technologiebeurs, omdat installateurs en hun eindklanten op een eenvoudige manier bestaande teleruptorinstallaties kunnen upgraden naar geconnecteerde installaties. De voordelen? Extra comfort, een doeltreffender energiemanagement en een vlottere bediening van zware elektrische verbruikers, zoals boiler, fornuis, laadunit voor de elektrische wagen of elektrische pomp van het zwembad.”

Als kers op de taart van het nieuwe najaargamma van Legrand verwijst Amaury D’Haese, Product Manager Wiring Devices & Smart Home Solutions bij Legrand, naar de nieuwe bedieningen Valena Next with Netatmo en Living Now with Netatmo: “Aan de reeks Valena Next voegen we twee nieuwe oplossingen toe, namelijk een viervoudige scenariobediening – waarbij elke drukknop personaliseerbaar is – en een geconnecteerde dimmer-schakelaar met nulleider, waardoor de gebruiker ledlampen tot 150W vlekkeloos kan dimmen. Deze laatste toepassing komt er zowel in het standaard- als premiumsegment.”